Tekstiilityöt · Yleinen

Ensikosketus kankaanpainantaan

Mietin aluksi miten voisin hyödyntää kankaan painantaa nukkekoti ja lelu töihin. En saanut heti ideaa joten lähdin painamaan itselleni tyynyliinoja. Siinä ananasata työstin ja mietin, että voisin tehdä pehmoruokia lapsille. Ananaksia ja vesimeloneita alkoi vilistä ajatuksissa. Kankaan painannalla saa helposti hedelmän printin kankaaseen eikä tarvitse erikseen ommella useita eri hedelmän osia yhteen. Voi vaan tehdä painetusta kankaasta ns hedelmätyynyn hedelmän muotoon. Kankaan voi vielä viimeistellä foliopainannalla tai kirjomalla.

thumbnail_img_20160907_124243

Muovin alle teippasin ananas tuloseen, jotta pystyin leikata ananaksen muoviin virheettömästi. Kovasti peloteltiin, että leikkaamisessa menee koko päivä ja pitäisi aloittaa yksinkertaisesta kuviosta. Minulla taitaa olla tapana haukata vähän liian iso pala kerralla, mutta kun idea ananaksesta oli syttynyt ei sitä saanut mielestä pois.

thumbnail_img_20160907_140659

Painantaan käytin iiristekniikkaa ja sekoitin painoemulsiovärejä kaksi: pinkki ja keltainen. Seulaan laitoin värit vierekkäin ja sekoitin vähän keskeltä yhteen. Värit liukuvat kviasti yhteen ja mielestäni sopii ananaksiin hyvin. Muutama ananas jäi vähän pliisuksi ja olisin voinut laittaa väriä seulaan runsaammin. Ensimmäisellä kerralla oli vaikea hahmottaa kuinka paljon väriä kuluu. Mutta olen erittäin tyytyväinen lopputulokseen siitä huolimatta. Taisin taas vähän innostua.

thumbnail_img_20160907_140716

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s